Tabără de vară pentru persoane cu dizabilități

Asociația Neuro Move CMT a organizat, în perioada 5-10 septembrie 2021, prima tabără adresată persoanelor cu dizabilități locomotorii, în județul Brașov, la Bran. A fost o experiență care a adus împreună oameni deosebiți, cu povești de viață interesante, oameni care au învățat să meargă mai departe, în ciuda dizabilității.

În cadrul acestei tabere au avut loc activități de informare și schimb de experiență cu privire la neuropatia Charcot-Marie-Tooth, precum și alte boli neuromusculare similare. S-au desfășurat, de asemenea, diverse activități de dezvoltare personală și de socializare, menite să apropie participanții, dar și să-i mobilizeze și încurajeze.

,,Am vizitat locații frumoase din zonă (precum Castelul Peleș și Castelul Bran), am avut diverse activități de socializare și dezvoltare personală, ne-am informat și am discutat despre bolile cu care ne confruntăm (Charcot-Marie-Tooth, distrofie musculară, SMA). Ne-am bucurat de participarea unor membri din conducerea unor alte ONG-uri de profil, Asociația Distroficilor Muscular din România și Asociația Werdnig Hoffman. Problemele noastre sunt asemănătoare, deci, și obiectivele noastre sunt comune. Mulțumim Asociației Alexandru și Elena pentru sprijinul acordat în transportul unor membri din sudul țării! Mulțumim mult tuturor prietenilor care au donat în conturile asociației, făcând această tabără posibilă”.

Arabela Acălinei – Președinte Asociația Neuro Move CMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DONEAZA