Proiect Casa Bunului Samaritean

Pop Ioan este un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Mireșu Mare, Maramureș, care s-a născut cu neuropatia periferică Charcot Marie Tooth. Boala a avansat, până în momentul în care l-a adus într-un scaun cu rotile.

Nelu are mâinile și picioarele foarte atrofiate, cu deformări marcante, care îl împiedică să ducă o viață normală.

Această boală vine uneori la pachet cu dureri, cu deformări ale coloanei, iar în cazul lui, cu răni și ulcerații la ambele picioare. Recent, a suferit și o amputație la unul dintre degete.

Nelu locuiește singur, într-o casă care aproape se răstoarnă peste el, fără apă, fără curent, trăind dintr-o indemnizație de handicap de 375 lei/lună.

Mai mult decât atât, lutul denivelat de pe jos și pragurile înalte de la uși, îi fac imposibilă deplasarea cu scaunul cu rotile prin casă. Pentru a ieși la toaleta de afară, e nevoie să se târască, în fiecare zi, până la scaunul rulant de afară.

Cu sprijinul Primăriei Mireșu Mare și prin bunăvoința diverșilor donatori, Asociația Neuro Move CMT îi construiește lui Nelu o casă adaptată pentru nevoile sale: o cameră de locuit, o bucătărie, o baie adaptată pentru utilizatorii de scaun rulant. O casă cu rampe, fără praguri, în care să poată avea și el un trai decent și o viață mai ușoară!

Mulțumim tuturor voluntarilor implicați în acest proiect!

Fiecare om are dreptul la o viață decentă!

Dacă doriți să îl ajutați și voi pe Nelu, ne puteți contacta direct sau dona în conturile asociației, cu mențiunea: „Pentru Nelu”

ASOCIAȚIA NEURO MOVE CMT

BANCA TRANSILVANIA

Cont LEI: RO85BTRLRONCRT0503994801

Cont EURO: RO35BTRLEURCRT0503994801 

UPDATE:
Munca noastră este pe sfârșite. Casa lui Nelu este aproape gata! Mai rămâne doar de mobilat și utilat corespunzător!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DONEAZA