Alianța Europeană a Asociațiilor de Boli Neuromusculare

 

Asociația Neuro Move CMT este în colaborare directă cu EAMDA (European Alliance of Neuromuscular Disorders Associations), din vara anului 2019, iar din septembrie 2020, este membră oficială a acestei alianțe.EAMDA reunește organizații ale pacienților cu boli neuromusculare din Slovenia, Danemarca, Polonia, Cehia, Italia, Slovacia, Croația, Serbia, Bulgaria și Turcia.

 

EAMDA a stabilit o rețea unită de colaborare între diferite organizații non-profit, cu specific pe boli neuromusculare, la nivel european, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a publicului larg cu privire la acest tip de dizabilități.

EAMDA sprijină asociațiile NMD și activitățile lor din Europa și lucrează pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu aceste afecțiuni. În acest scop, organizează diferite activități pentru a consolida cooperarea dintre și experți la nivel național și european.

EAMDA militează pentru accesul pacienților cu NMD din Europa la un tratament egal, atât în ceea ce privește accesibilitatea, asistența personală, viața independentă, cât și participarea deplină la viața de zi cu zi.

Asociațiile membre EAMDA, prin activitățile și vizibilitatea lor, demonstrează, încă o dată, că persoanele cu boli neuromusculare au un rol important în cadrul societății civile și că își pot aduce aportul în diferite domenii, la fel de bine ca și cei fără dizabilități!